باید و نبایدهای رانندگی، برای تازه کاران
وقتی اولین بار پاکت پستی کارت گواهینامه را باز میکنید، کارت نو بدون هیچ خط و خش با تاریخ اعتبار ده ساله به نام شما صادر شده است. چه حسی به شما دست میدهد؟ این گواهینامه برای شما ماجراهای زیادی همراه خواهد داشت، اگر اطلاعی از آن نداشته باشید، ممکن است یک عمر پشیمانی همراه داشته باشد. همراه ما باشید تا ببینیم چه باید و نبایدهای رانندگی، برای تازه کاران همراه دارد.
وقتی تازه کارید، پشت یک خودرو با هر مدلی قرار بگیرید، کمربند را میبندید، آینه و صندلی را تنظیم میکنید، استارت میزنید و با رعایت اصول رانندگی شروع به حرکت میکنید. آیا این تمام چیزی است که از رانندگی به شما یاد دادند؟ اگر شک دارید پس ماشین را نگهدارید و این متن را تا انتها بخوانید. بعد با آسودگی حرکت کرده و از رانندگی لذت ببرید.
✅ اگه میخوای آزمون رانندگی شرکت کنید پیشنهاد میکنیم حتما نمونه سوالات آیین نامه با جواب و آزمون آیین نامه را مشاهده کنید.
راننده تازه کار
اگر به کسی که تازه گواهینامه گرفته کلمه راننده تازه کار را به کار ببرند، دلخور و اخم در هم میکند. یا شاید، اگر بانو باشد، رانندگی را کنار گذاشته و دیگر حتی دنبالش نباشد. روحیه افراد متفاوت است پس کلمه راننده تازه کار برای یک عده ممکن است مهم نباشد و یا برای یک عده به همان قدر در روحیه آن اثر گذار باشد.
با خواندن این مقاله حتی اگر روحیه حساسی داشته باشید هر چقدر هم از عناوین تازه کار، ناشی یا غیره خطاب کنند حق بدید و به خود نگیرید. شما تازه کار هستید، عیبی ندارد مگر هر کسی که راننده بوده تازه کار نبوده است؟
چند توصیه مهم قبل از شروع رانندگی
-
روحیه و اعتماد به نفس بالایی، داشته باشید.
چالش و خطرات هیجان رانندگی هستند. با حفظ روحیه و اعتماد کامل به مهارت کنترل ماشین باید رانندگی کنید. هر کسی نه وقت دارد دنبال دردسر تصادف باشد و نه اینکه میخواهد با شما تصادف کند. مگر آنکه خود شما عاملش باشید. پس اگر میبینید اعتماد و روحیه خوبی ندارید و از پس کار بر نمی آید از شخصی در کنار خود کمک بگیرید تا به شما راهنمای کند.
- استرس را کنار بگذارید.
این را در نظر داشته باشید ممکن است در وسط خیابان جا بزنید و ماشین را خاموش کنید. یا اشتباه دنده را به درستی جا نیندازید. یا ترمزهای تند و ناگهانی زیادی انجام دهید. اگر با این مشکلات روبرو نشوید شما آماده رانندگی حرفه ای نخواهید بود. پس استرس را کنار بگذارید و کاملا آرام خود را آماده حرکت کنید.
- به بوق و داد و بیداد دیگر رانندگان توجهی نکنید.
شما تازه کار هستید پس هیچ شخصی به شما نمیتواند حرفی بزند. حتی اگر پشت خودروی شما بوق بزند، چراغ بزند یا حرکات اکروباتیک انجام دهد. یا داد بزند و ناسزا بگوید. سعی کنید توجهی نکرده و حواس خود را صرف رانندگی کنید. کمی راه را باز کنید تا رد شوند. هر نوع غفلت بیخودی ممکن است حادثه ای دلخراش برای شما به بار بیاورد.
- خودبین نباشید!
خیلی از افراد در همان ابتدای رانندگی فکر میکنند که یک راننده حرفه ای هستند! چون تسلط کاملی به خودرو دارند، اشتباه دیگران را تکرار نمیکنند. اما سخت در اشتباهید. همه رانندگان با این غرور کاذب و خودبینی مواجه بودند.
- ماجرا جو نباشید.
خودروی تحت تسلط شما برای ماجرا جویی نیست. خطر در کمین است. صدها دلیل و اتفاقات و حوادث ممکن است با هر نوع ماجراجویی پیش بیاید. حتی اگر شما مقصر نبوده و با تسلط کافی رانندگی کنید. نیازی نیست دستی بکشید، دریفت کنید، تیکاپ بگیرید یا سرعت برانید. اتفاق یک بار میافتد که ممکن است سرنوشت شما را رقم بزند، و شاید هیچوقت دیگر پشت خودرو قرار نگیرید.
مناسبترین ماشین برای رانندگان تازه کار
عموما خودروی پراید در داخل ایران یکی از معدود خودروهایی است که اگر اتفاقی برای آن افتاد، با هزینه کمتری درست میشود. پراید اصلا خودروی مطمین برای رانندگی نیست چرا که ایمنی لازم برای جلوگیری از تصادفات شدید را ندارد. اما مناسبترین گزینه برای رانندگی در سطح شهر برای تسلط بیشتر بر خودرو میباشد.
خودروهای دیگر بسته به مدل، نسبت به پراید از دست فرمان و قلق خاص به خود برخوردار هستند. پس سعی کنید اگر آزمون رانندگی را با پراید گذراندید، و سوار خودروی مدل بالا میشوید، شرایط فرق خواهد داشت. باید مدتی با احتیاط حرکت کنید تا تسلط خودرو دست شما بیاید.
7 تا از نکاتی برای رانندگان تازه کار
1.قوانین رانندگی را بهتر بشناسید.
بیمه ماشین، کارت ماشین باید همیشه همراه شما در خودرو باشد. در قوانین جدید، طرحی تصویب شده است که اگر اجرا شود رانندگان تازه کار که زیر دو سال هستند باید حتما تابلوی احتیاط که نشان دهنده راننده با سابقه کمتر از دو سال است روی خودرو نصب کنید.
بیمههای خودرو برای افرادی که تازه گواهینامه گرفتند نیر دچار تغییر شده است. دیگر خودرویی تمام تخفیف معنی خود را از دست خواهد داد و بیمهها حق سالیانه را بر اساس تجربه و سن گواهینامه از رانندگان خواهند گرفت. مهمترین این بیمه، حق بیمه بدنه خودرو میباشد.
اگر هنوز یکسال از تاریخ گواهینامه نگذشته باشد شما حق خروج از شهر و سفر در جاده را نخواهید داشت. در صورت مشاهده و مشخص شدن توسط پلیس خودروی شما به پارکینگ منتقل میشود، و نمره منفی خواهید گرفت.
2.شناخت کامل خودروی تحت کنترل
هر خودرو بسته به مدل و نوع خود دارای امکانات و ویژگی های خاصی برای رانندگی برخوردار است.خودرویی مانند پژو 206 با پراید خیلی فرق دارد.
تجهیزات جانبی مانند مسیریاب، مانیتور کمک راننده و امکاناتی از قبیل کنترل چراغها، شدت فرمان پذیری، کولر ماشین یا نوع دنده اتومات یا دستی، قدرت کلاچ و گاز خوری ماشین و دلایل دیگر از الزاماتی است که باید اگر سوار خودرو میشوید از آن اطلاع داشته باشید.
قبل از حرکت چراغ ها، راهنماها، روشن شدن چراغ ترمز را چک و از کارکرد آنها مطمین باشید.
3.استفاده از مسیریاب یا نقشه
اگر راننده تازه کار هستید، و قصد دارید از مکانی به مکانی دیگر که هیچ شناختی از آن ندارید بروید، یا مسیریاب خودرو را فعال کنید یا یک نقشه کاغذی همراه داشته باشید.
اطلاع از خیابان ها، مسیرها، طرحهای ترافیک، یک طرفهها، ورود ممنوعها همگی موارد هستند که باید در تردد در شهر اطلاع داشته باشید.
اگر قراره برای اولین بار وارد جاده شوید باید قبلا مسیر را بشناسید اگر نمیشناسید، نقشه و مسیریاب به شما کمک میکنند. تا گم یا سرگردان نشوید.
4.جعبه کمکهای اولیه و ایمنی
بسته به فصل برای سفر، جعبه کمکهای اولیه لازم است، حتما در خودرو وجود داشته باشد. درست است که شاید شما به آن نیازی نداشته باشید، ولی ممکن است در حین سفر بخصوص جاده به آن نیاز پیدا کنید تا برای کسی دیگری کمک کنید.
همچنین تجهیزات ایمنی مانند زنجیر چرخ برای زمستان، علایم هشدار دهنده برای قرار دادن در عقب خودرو در هنگام تعویض چرخ خودرو یا تعمیر و رفع اشکال حرکت خودرو به آن نیاز خواهید داشت.
بخصوص در شب که کسی برای کمک شما نمیایستد حتما چراغ و تجهیزات هشداری شب نما را همراه خود داشته باشید.
لوازم خودروی مهم و پر کاربرد مانند تسمه، شلنگ، لاستیک بدکی، شیشه پاک کن دستی، روغن ترمز، خشکبار، چادر، سبد غذا و دیگر وسایلی که ممکن است در مسیر با آن نیاز داشته باشید، همراه خودرو داشته باشید.
5.شناخت کامل علایم راهنمایی و رانندگی
این علایم بصورت ثابت در تمام دنیا به یک رنگ و طرح در خیابانها، جادهها، معابر و مسیر نصب میشود. شناخت درست چگونگی کمک از آنها به شما در کنترل بهتر خودرو کمک خواهد کرد.
علایمی از قبیل سرازیری، دست انداز، چاله، سبقت ممنوع، محدودیت سرعت، علایم راهنمای مسیر همگی در رانندگی به شما کمک میکند.
6.عدم استفاده از تلفن همراه در حین رانندگی!
همیشه 30 درصد حوادث ناشی از حواس پرتی رانندگان میباشد. مهمترین عواملی که در این حواس پرتی نقش دارد تلفن همراه در هنگام رانندگی بخصوص در جاده است.
هیچوقت پیشنهاد میکنیم حتی اگر هندزفری هم داشته باشید از تلفن در هنگام رانندگی استفاده نکنید. خطر همیشه ناخواسته به وجود میآید. لحظه غفلت ممکن است حوادثی را به بار بیاورد که تمام عمر در شما تاثیر داشته باشد.
7.توجه کامل به رانندگی داشته باشید.
گواهینامه گرفتن همیشه دلیل راننده حرفه ای بودن نیست. هر نوع بازیگوشی، شوخی، صحبت با همراهان و دوستان در حین رانندگی، حواس پرتی به وجود میآورد. حتما در طول رانندگی حواس خود را به جلو متمرکز کنید و زیر چشمی اطراف را تحت نظر داشته باشید.
صدای ضبط ماشین را زیاد بلند نکنید. تحت تاثیر هیجان موسیقی و آهنگ قرار نگیرید تا دنبال ماجرایی برید. با توجه به اینکه سرعت شما زیاد است در صورت بروز مشکلی زمان کافی برای کنترل و مهار خودرو را باید داشته باشید.
نکات ریز و درشت دیگری هم نیاز است بدانید، ولی مهمترین آنها را اشاره کردیم. در مقالات بعدی به دیگر نکات خواهیم پرداخت تا یک رانندگی حرفه ای و مطمینی را داشته باشید.
اکنون میتوانید استارت زده و با رعایت حق تقدم و توجه به اطراف، اولین تجربه رانندگی خود را تجربه کنید.
منبع : وب سایت آموزشگاه رانندگی سبقت آزمون آیین نامه رانندگی – سوالات آیین نامه https://questions-regulations.com