شنبه , فروردین 30 1404

علت های مهم خاموش شدن ماشین در حرکت

هيچ چيز بدتر از اين نيست كه حين سفر، توي مسير سركار و دانشگاه يا هر موقعيت ديگه ماشين شما خاموش بشه! اين اتفاق ميتونه دلايل مختلفي از رانندگي اشتباه تا مشكلات فني و ساختاري داشته باشه و هرچي كه هست بايد رفع بشه. در اين مطلب قصد داريم به علتهاي مهم خاموش شدن ماشين در حركت بپردازيم و شما رو با نشانه ها و روشهاي رفع اون آشنا كنيم.

 

✅دلايل اصلي و شايع خاموش شدن خودرو در حركت

بعضي علت‌هاي خاموش شدن ماشين در حركت، براي آدم‌هاي زيادي اتفاق ميفته. براي همين بايد با اون‌ها آشنا باشيد تا از وقوعشون جلوگيري كنيد. دقت كنيد كه برخي از دلايل خاموش شدن فني و ساختاريه اما در مواردي خاموش شدن خودرو به خاطر اشتباهات رانندگي موقع عوض كردن دنده و… ايجاد ميشه كه جاي نگراني نداره و شما مي‌تونيد با روشن كردن مجدد خودرو به مسيرتون ادامه بديد. در ادامه مهم‌ترين علل خاموش شدن خودرو به دلايل ساختاري رو بررسي مي‌كنيم.

 

✓ 1- مشكل سوخت‌رساني به موتور!

شايع‌ترين دليل خاموش شدن ماشين، نرسيدن سوخت كافي به موتور و عدم كاركرد صحيح اون به شمار ميره. اين شرايط در حالات زير به وجود مياد:

  • تمام شدن بنزين: فراموش كردن پر كردن باك يا خرابي كيلومتر شمار براي نمايش ميزان بنزين
  • گرفتگي فيلتر بنزين: اگر فيلتر كثيف بشه و جلوي عبور سوخت گرفته شه، ماشين خاموش ميشه
  • خراب شدن پمپ بنزين: فشار رسيدن بنزين به موتور مهمه و اگر ضعيف باشه يا پمپ از كار بيفته بنزين‌رساني مختل ميشه.
  • مشكل در انژكتورها: خراب شدن يا كثيف شدن انژكتور باعث اختلال توي پاشش و حركت سوخت ميشه.

براي جلوگيري از ايجاد اين مشكلات، هميشه قبل از حركت مقدار بنزين رو چك كنيد و نذاريد باكتون خالي بشه. هر 20 الي 30 هزار كيلومتر هم فيلتر بنزين رو عوض كنيد و هرگونه مشكل در گاز خوردن يا حركت خودرو رو با يك مكانيك ماهر در ميون بگذاريد.

 

✓ 2- عدم برق‌رساني و خرابي سيستم الكتريسيته و باتري ماشين

موتورهاي احتراقي خودرو براي فعاليت به انرژي الكتريكي نياز دارن. اگر انتقال برق در هر قسمتي به مشكل بخوره، ماشين شما خاموش ميشه! پس بهتره با دلايل و راهكارهاي اين موضوع هم آشنا بشيم.

  • خراب شدن دينام: دينام باتري رو شارژ ميكنه و اگر خراب شه، باتري خالي ميكنه و ماشين خاموش ميشه
  • مشكل كوئل يا واير شمع‌ها: اين قطعات برق رو به شمع‌ها مي‌رسونن و خرابيشون جرقه زدن براي احتراق در موتور رو مختل ميكنه.
  • خراب شدن باتري: باتري ضعيف يا خراب شما رو وسط راه نگه ميداره. اگر دينام هم خراب بشه كه اوضاع وخيمه!

براي جلوگيري از اين اتفاقا هميشه باتري و سلامتش رو بررسي كنيد و به نشانه‌هاي ضعف اون توجه داشته باشيد. علاوه بر اين حواستون باشه كوئل و واير شمع‌ها دوده نگيرن و مرتب تميز بشن.

 

✓ 3- مشكل در سنسورهاي ماشين

روز به روز در صنعت خودرو داره به تعداد سنسورهاي ماشين‌ها اضافه ميشه و هركدوم وظيفه‌اي خاص به عهده دارد. خرابي سنسورهاي مربوط به عملكرد موتور كه در زير اومده ميتونه حركت رو با مشكل روبه‌رو كنه.

  • سنسور دور موتور: اين سنسور موقعيت ميل‌لنگ رو به ECU گزارش ميده، اگه درست كار نكنه، موتور خاموش ميشه.
  • سنسور دريچه گاز: تنظيم مقدار مناسب هوا و سوخت و كاركرد موتور به اين سنسور وابستست.
  • مشكل سنسور فشار سوخت: اگر اطلاعات ارسال شده از سمت اين سنسور مختل شه، ECU نمي‌تونه مقدار سوخت مناسب رو تنظيم كنه.

يك دفعه خاموش شدن موتور و روشن شدن مجدد آن (سنسور دور موتور يا ميل‌لنگ) يا گاز نخوردن ماشين و ريپ زدن اون (سنسور دريچه گاز) نشون‌دهنده نياز موتور براي ملاقات يك تعميركاره!

 

✓ 4- داغ كردن ماشين

حتما شما هم ماشين هايي رو كنار جاده ها ديديد كه داره ازشون بخار بلند ميشه! اين ماشينها به اصطلاح داغ كردن و احتمالا يكي از ايرادهاي زير رو دارن:

  • كم شدن آب رادياتور: كمبود آب موتور رو داغ ميكنه.
  • خرابي ترموستات: تنظيم دماي موتور انجام نميشه.
  • مشكل واترپمپ: گردش آب در سيستم خنك كننده به مشكل ميخوره.

شما بايد قبل از شروع حركت سطح آب رادياتور رو چك كنيد و اگر توي حركت دماي موتور بالا رفت، سريعا اون رو در منطقه‌اي امن خاموش كنيد و بذاريد خنك شه.

 

✅ساير علت‌هاي خاموش شدن ماشين در حال حركت

در ادامه به برخي ديگر از دلايل خاموش شدن ماشين حين حركت مي‌پردازيم:

  • خرابي رله دوبل
  • خرابي مبدل گشتاور در خودروي اتوماتيك
  • نقص در استپر موتور يا آلودگي آن
  • مشكل در ECU (كامپيوتر ماشين)
  • وجود ايراد در سيم كشي خودرو
  • شل شدن برخي از پيچ هاي داخل موتور
  • مسدود شدن مبدل كاتاليزور
  • روشن شدن قسمت سوئيچ اينرسي

بهترين راه تعيين نقص خودرو، مراجعه به يك تعميرگاه و بررسي شرايط خودرو است. پيشنهاد مي‌شود قبل از سفرهاي جاده‌اي و طولاني حتما بخش‌هاي مختلف خودرو را بازبيني كنيد تا احتمال خاموش شدن خودرو در مسير به حداقل برسد.

 

✅موقع خاموش شدن خودرو در راه چه كار كنيم؟

اولين قدم در هر موقعيت حساس حين رانندگي، حفظ آرامش و جلوگيري از پيامدهاي بيشتره. اگر ماشينتون توي مسير خاموش كرد هم با خونسردي بهترين تصميم رو بگيريد. مثلا اولين اقدام شما ميتونه روشن كردن فلاشر و آگاهي بخشيدن به ساير راننده‌ها باشه. در قدم بعدي خودرو رو به يه جاي امن هدايت كنيد و با امدادگران تماس بگيريد.

يك سري اقدامات ابتدايي ميتونه توي اين موقعيت كمك‌كننده باشه. مثلا ميزان سوخت خودرو يا چراغ‌هاي هشدار اون رو چك كنيد. اگر خودتون تخصصي در زمينه ماشين و مشكلات فنيش نداريد بهتره اقدامي براي باز كردن كاپوت يا بررسي قطعات نكنيد و تلاش براي روشن كردن ماشين رو ادامه نديد. تعميركار امدادگر با توجه به تخصصش ميتونه عيب ماشين رو پيدا كنه و اگر ممكن بود همونجا ماشين رو تعمير كنه.

پيشنهاد مي‌شه در صورتي كه ايراد خودرو رو نمي‌دونيد تا رسيدن امدادگر ماشين رو خاموش كنيد و خودتان و سرنشينان با فاصله از خودرو بايستيد. در صورتي كه در جاده هستيد نيز بهتر است با علائم ايمني، ساير رانندگان را از وجود خودروي متوقف شده با خبر كنيد.

 

✅جمع‌بندي

در اين مطلب فهميديم كه علت‌هاي خاموش شدن ماشين حين حركت تنوع زيادي داره و در اكثر مواقع با بررسي كارشناسي مشخص ميشه. با اين حال هميشه پيشگيري بهتر از درمانه و با بررسي خودرو قبل از حركت، رانندگي ايمن و سرويس‌هاي مرتب احتمال خاموش كردن ماشين به حداقل ميرسه. اگر ماشينتون به طور ناگهاني در سفر خاموش شد نيز طبق دستورالعمل ارائه شده عمل كنيد.

About تیم محتوای آموزشگاه رانندگی سبقت

نفیسه جعفری، مدیر محتوای سایت آموزش رانندگی، با بیش از ده سال سابقه فعالیت در زمینه آموزش رانندگی، یکی از متخصصان و مدرسان برجسته این حوزه است. ایشان دارای مدرک کارشناسی ارشد در رشته مهندسی حمل و نقل هستند و در زمینه آموزش رانندگی، کتاب‌ها و مقالات متعددی منتشر کرده‌اند. نفیسه جعفری، با انگیزه و اشتیاق فراوان، همواره به دنبال بهبود کیفیت آموزش رانندگی در ایران بوده است. ایشان معتقدند که آموزش رانندگی، یکی از مهم‌ترین آموزش‌هایی است که یک فرد می‌تواند در طول زندگی خود دریافت کند. سایت آموزش رانندگی سبقت، یکی از منابع معتبر آموزش رانندگی در ایران است. این سایت، با ارائه مطالب آموزشی متنوع و آموزش‌های آنلاین، به افراد کمک می‌کند تا با آگاهی و مهارت بیشتری، رانندگی را بیاموزند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *