آموزش رانندگي در ترافيك شهري
زندگي امروزي با تعداد زياد ماشين ها در شهرها باعث شده كه رانندگي در ترافيك يكي از مشكلات هميشگي مردم باشد مخصوصاً در ترافيك سنگين. در شهرهاي بزرگ به خاطر جمعيت زياد به ندرت ميتوان خيابانهايي بدون ترافيك پيدا كرد
در ادامه از سايت سبقت به شما نكات مهم رانندگي در ترافيك شهري را آموزش ميدهيم.
گذر زمان و تمرين
اگر تازه گواهينامه گرفته ايد و رانندگي را شروع كردهايد بايد بدانيد كه رانندگي در ترافيك با تمرين و گذر زمان آسان تر ميشود.
نگران نباشيد چون حتي بهترين رانندگان هم اولش مشكل داشتند با تمرين و گذشت زمان شما هم ميتوانيد به خوبي در ترافيك حتي ترافيك سنگين رانندگي كنيد.
آموزش رانندگي در ترافيك سربالايي
آموزش صحيح رانندگي در ترافيك
شش نكته اساسي براي كسب مهارت رانندگي در ترافيك شهري
براي كسب مهارت رانندگي در ترافيك بايد به اين شش نكته توجه لازم را داشته باشيد.
-
۱- حواس پرتي و اضطراب
اضطراب و حواس پرتي ميتوانند تمركز شما را هنگام رانندگي در ترافيك كم كنند معمولاً چيزهايي كه حواس شما را پرت ميكنند داخل ماشين هستند.
اين چيزها ممكن است شامل گوش دادن به موسيقي صحبت كردن با سرنشينان يا استفاده از تلفن همراه باشند همچنين فشار ناشي از ترافيك نيز ميتواند تمركز شما را كم كند بنابراين بهتر است از اين عوامل دوري كنيد چون رانندگي در ترافيك نياز به تمركز و دقت زيادي دارد.
-
۲- حركت از سمت راست
بهترين جا براي رانندگي افراد تازهكار حركت در سمت راست جاده است
چون اگر خسته شديد يا حادثه اي رخ داد ميتوانيد به راحتي كنار جاده توقف كنيد همچنين در اين لاين ميتوانيد با سرعت كم و بدون مزاحمت براي ديگران رانندگي كنيد
اگر خيلي خسته شديد يا احساس خوابآلودگي كرديد ميتوانيد با رعايت نكات ايمني در حاشيه جاده توقف كنيد و استراحت كنيد بعد از استراحت دوباره با تمركز به رانندگي ادامه دهيد
-
۳- تحت نظر داشتن ترافيك
هنگام رانندگي در ترافيك شهري فقط در يك لاين حركت كنيد و لاين خود را عوض نكنيد برخي رانندگان بين دو لاين حركت ميكنند و مدام لاين عوض ميكنند سعي كنيد اين كار را نكنيد و فقط در لاين خودتان بمانيد.
-
۴- رانندگي ساعات كم تردد
اگر تازه گواهينامه گرفته ايد و هنوز رانندگي در ترافيك را خوب بلد نيستيد بهتر است در ساعات خلوت رانندگي كنيد به تدريج كه مهارت پيدا كرديد ميتوانيد در ساعات شلوغ هم رانندگي كنيد.
خيابانها معمولاً در ساعات شروع و پايان كار ادارات و مدارس شلوغ هستند پس بهتر است برنامهريزي كنيد كه در اين ساعات رانندگي نكنيد.
-
۵- آهسته حركت كردن
قبل از وارد شدن به خيابان هاي شلوغ سرعت ماشين خود را كم كنيد عجله نكنيد چون هنوز مهارت كافي نداريد و با سرعت زياد ممكن است حادثه ايجاد شود
بهتر است با دنده يك رانندگي كنيد اين كار به شما كمك ميكند تا بهتر كنترل داشته باشيد و در برخورد با حوادث ناگهاني هوشيارتر باشيد.
-
۶- رعايت قانون دو ثانيه يا دو اتومبيل
اگر تازه رانندگي ميكنيد بهتر است با ماشين جلويي فاصله زيادي داشته باشيد. اين كار باعث ميشود كه در صورت بروز مشكل به دليل فاصله زياد از تصادف جلوگيري كنيد.
براي اين كار حداقل بايد ۲ ثانيه يا به اندازه دو ماشين فاصله داشته باشيد براي محاسبه يك تابلو كنار جاده را انتخاب كنيد وقتي ماشين جلويي به آن تابلو رسيد شروع به شمردن كنيد تا وقتي كه ماشين شما به تابلو برسد بشماريد عددي كه شمرديد نشان ميدهد فاصله بين شما و ماشين جلويي چقدر است.
چگونه در خيابان و ترافيك سرعت خود را كم كنيم؟
رانندگي در خيابان هاي شلوغ شهري نيازمند دقت بيشتر است. بايد فاصله مناسبي با ماشين جلويي حفظ كنيد كه حدود دو طول ماشين باشد (اين به شرايط آب و هوايي هم بستگي دارد).
توجه به چراغ ترمز ماشين جلويي بسيار مهم است. وقتي كه چراغ ترمزش روشن ميشود (چراغ قرمز) ما هم سرعت را كم ميكنيم تا فاصله مناسب را حفظ كنيم. اگر چراغ ترمز كار نكرد به چرخهاي ماشين جلويي و حركت ماشين هاي جلوتر دقت كنيد.
در خيابان هاي شلوغ ترمز ناگهاني را نبايد زياد استفاده كنيد مگر در مواقع ضروري. اين كار ميتواند باعث نشود كه ماشين پشت شما به موقع ترمز كند و تصادفي ايجاد شود.
- رها كردن گاز: اولين نوع ترمز اين است كه با رها كردن گاز سرعت كم ميشود. وقتي كه فاصله مناسب با ماشين جلويي را داشتيم دوباره با دادن گاز سرعت ميگيريم.
- نيش ترمز: اگر رها كردن گاز كافي نبود با پاي راست ترمز را آرام فشار ميدهيم تا سرعت كم شود. قبل از اينكه سرعت خيلي پايين شود ترمز را رها كرده و دوباره گاز ميدهيم تا سرعت بگيريم. بايد به اين دقت داشت كه اگر بيشتر از حد نياز ترمز را فشار دهيم ماشين ممكن است خاموش شود.
- گرفتن كلاچ و دنده كم: وقتي سرعت تا زير 20 كيلومتر در ساعت كاهش يافت كلاچ را گرفته و با فشار دادن ترمز ترمز ميگيريم. سپس با رها كردن ترمز و گرفتن دنده 1 پا را از روي كلاچ برميداريم و دوباره سرعت ميگيريم. اين روش براي شروع حركت از جايي كه نياز به گرفتن دسته داريم مناسب است.
- ايست كامل: وقتي نياز به ايست كامل داريم (مثلاً پشت چراغ قرمز، ماشين جلويي يا عابر از خط عابر پيادهرو …) با انجام مراحل بالا، ترمز را ارام فشار ميدهيم تا سرعت به صفر برسد و ماشين بايستد.
سخن آخر
در جامعه امروزي زندگي خودش مشكلات و چالش هاي خاصي دارد. بنابراين با توجه به اين مسائل، بهتر است در مقابل مشكلات رانندگي در ترافيك شهري به ويژه در شهرهاي بزرگ آمادگي لازم را داشته باشيد و مهارت را با دقت بياموزيد به ياد داشته باشيد كه به دست آوردن اين مهارت نيازمند صبر تمرين و زمان است.
منبع : وب سايت آموزشگاه رانندگي سبقت – سوالات آيين نامه https://questions-regulations.com
آموزش رانندگي در ترافيك شهري | اموزش رانندگي در ترافيك |
نحوه رانندگي در ترافيك | نكات رانندگي در ترافيك |
رانندگي در ترافيك سنگين | آموزش رانندگي در ترافيك سنگين |
در ترافيك چگونه رانندگي كنيم | فيلم آموزش رانندگي در ترافيك |
چگونه در ترافيك رانندگي كنيم | نحوه حركت در ترافيك |
تو ترافيك چطور رانندگي كنيم | آموزش حركت ماشين در ترافيك |
آموزش عملي رانندگي در ترافيك | حركت در ترافيك |